2019 Toyota Hilux

Kajian Toyota Hilux

sewa kereta murah kl

Berikut adalah versi terkini pengambilan paling popular di Malaysia, dan salah satu pick up yang paling ikonik di seluruh dunia.

Segmen pengambilan semakin popular, dengan banyak pesaing yang lama dan baru bersaing untuk jualan. Pemandu yang berpengalaman seperti Nissan Navara, Ford Ranger, Volkswagen Amarok dan Mitsubishi L200 telah menyegarkan baru-baru ini untuk meningkatkan daya tarikan mereka, manakala pendatang baru seperti Fiat Fullback melebur perairan, manakala Renault Alaskan dan Mercedes-Benz X-Class akan hanya masalah yang lebih rumit.

Untuk mencuba dan mengekalkan persaingan sengit, kami mencuba Hilux baru dengan transmisi automatik enam kelajuan, yang dijangka menyumbang sebahagian besar jualan di UK, dan bukannya alternatif manual enam kelajuan.

Hilux adalah sukar seperti biasa. Walaupun terdapat perubahan untuk merayu kepada beberapa pembeli SUV yang berfikiran dan juga pasaran komersial yang biasa, Hilux telah kehilangan segala-galanya, di mana-mana, keupayaannya.

Malaysia Toyota Hilux

Kotak gear automatik jauh lebih baik daripada penghantaran yang digantikan. Ia berfungsi dengan baik oleh pergeseran lancar melalui gear, terutamanya pada kelajuan rendah, dan tidak terlalu menyentak. Walau bagaimanapun, menanam kaki anda dan garis bawah sering meninggalkan enjin yang memegang pada gear yang tidak selesa sehingga rentang belakang kerana ia berfungsi melalui mereka, tetapi kemajuan adalah pantas.

Artikel Berkaitan : Mencari kereta sewa murah kuala lumpur ? Hubungi 019 254 7964

Enjin diesel 2.4 liter adalah apa yang anda akan dapati di semua Hiluxes baru, walaupun unit 2.8 liter yang boleh didapati di luar negara boleh ditawarkan pada masa akan datang. 2.4 adalah lebih cekap daripada unit 3.0 liter yang digantikan, dan torsi 295 lb yang terdapat dalam enjin baru lebih tinggi daripada yang lama, tetapi ia tidak sepadan dengan Navara dan L200. Walau begitu, Hilux keluar-menunda L200 dengan had 3500kgnya.

Dipasangkan dengan kotak gear automatik, ia mempunyai angka ekonomi bahan bakar gabungan sebanyak 36.2mpg, dengan pelepasan CO2 sebanyak 204g / km. Penghantaran manual menumpukan angka tersebut, pada 40.4mpg dan 185g / km masing-masing, dan ia lebih murah sebanyak £ 1250.

Selain dari mengorek diesel yang keras di hujungnya, penghalusan dari 2.4 biasanya baik, tetapi ia tidak sesuai dengan alternatif SUV. Clatter enjin adalah kuat apabila mempercepat, tetapi ia menetap di pelayaran, dan ia lebih halus daripada sebelumnya.

Spesifikasi Toyota Hilux

Sesetengah bunyi angin dicambuk oleh cermin pintu yang cukup besar dengan kelajuan yang lebih tinggi juga. Keuntungan dari cermin itu, bagaimanapun, adalah penglihatan yang baik, dibantu oleh kedudukan pemanduan yang tinggi dan selesa yang memberi pandangan luas tentang jalan yang akan datang. Ia juga kabin yang sangat luas, dengan banyak ruang di depan dan di belakang untuk penumpang dewasa duduk dengan selesa.

Pemandu Hilux telah bertambah baik – ia lebih berat dan lebih tepat daripada sebelumnya – sementara keselesaan perjalanan juga lebih baik. Itulah yang dikatakan, Hilux masih mengalami sedikit lantunan badan di atas benjolan ketika berkembang, terutama pada kelajuan rendah. Akibatnya, ia tidak semestinya berjalan lancar sebagai SUV yang setara, tetapi ia datang lebih dekat daripada banyak pick-up yang lain untuk memenuhi piawaian SUV.

Penggantungan telah dilakukan semula untuk model baru ini dan disesuaikan dengan baik untuk off-roading. Ia dibungkus dengan teknologi luar jalan, seperti kawalan keturunan bukit dan kunci diff belakang, serta gearbox jarak jauh dan pilihan menukar antara dua dan pacuan empat roda. Seperti mana yang anda harapkan, ia sangat berkemampuan dari trek yang dipukul.

Terdapat juga beberapa mod pemacu yang berbeza untuk dipilih. Mod PWR direka untuk mengasah tindak balas pendikit, manakala Eco melicinkannya dan meletakkan pengawal udara dalam mod eko yang mengubah kelajuan penggemar. Terdapat juga mod memandu standard yang duduk di tengah. Walaubagaimanapun, PWR dan Eco tidak menghasilkan perbezaan yang ketara dalam tingkah laku kereta.

Kualiti di pedalaman adalah langkah yang nyata dari generasi terdahulu, walaupun, dan bergerak kereta lebih dekat kepada pesaing SUVnya, walaupun tidak cukup dekat untuk bersaing dengan benar.

Mencari sewa kereta murah kuala lumpur ? Hubungi 019 254 7964 sekarang.

Terdapat tiga peringkat trim untuk dipilih, dengan model aktif Tahap kemasukan dipasang dengan roda keluli 17, lampu automatik, penyaman udara, Bluetooth, peti sejuk depan, dan cermin sayap laras yang boleh dipanaskan dan elektrik sebagai standard, dengan kebanyakan memilih untuk memangkas menggunakan Hilux mereka terutamanya sebagai workhorse komersial.

Naik taraf ke Ikon, sebagai pengambilan ujian kami, dan anda akan mendapati perumahan skrin sentuh 4.2in Toyota’s Infotainment Touch 2 lengkap dengan kamera dan DAB radio yang membalikkan, di atas perkara seperti aloi 17in, kawalan pelayaran, kawalan keturunan dan cermin pintu lipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *