Datuk R Ramanan dan 3000 yang lain

Lebih 3000 Orang Hadir bersama Datuk R Ramanan

KUALA LUMPUR, 15 Jan – Sekitar 3,000 individu yang menegaskan telah menipu trik plot Ponzi yang terkumpul di koridor di Sentul di sini hari ini, untuk membuat langkah berikut.

Pelan itu dikatakan terus berjalan dengan watak TV sebelum ini dan separuh lagi, dan lima individu lain.

Begitu juga hadir ialah bekas bendahari MIC bekas Datuk R Ramanan.

Mengulas wartawan, Datuk R Ramanan berkata mangsa telah memilih untuk mengadakan laporan polis tidak lama lagi.

Laporan Polis Akan Diambil – Datuk R Ramanan

“Sebaik sahaja laporan itu selesai, perkara berikut akan menjadi aktiviti yang sah terhadap penuntut yang dituntut. Enam pengacara akan membimbing dan mengetuai isu ini,” katanya.

Datuk R Ramanan berkata setakat ini jumlah agregat kes itu kekal pada 17,000, termasuk trik termasuk tunai kepada lagu lebih daripada AS $ 100 juta (RM446 juta).

Datuk R Ramanan berkata lebih ramai individu telah mendekati mereka untuk menipu mereka melalui plot Ponzi.

Pada wawancara awam yang lalu pada 26 November, setahun yang lalu yang turut dilancarkan oleh Datuk R Ramanan, bendahari umum MIC Datuk Seri S. Vel Paari telah diambil kira sebagai berkata bahawa mengenai 300 orang yang menegaskan telah meninggal dunia dengan tipuan plot Ponzi untuk lagu berjumlah RM2.2 juta dalam kemalangan.

Datuk R Ramanan Berharap Tindakan Tegas Dari Pihak Polis

Beliau juga menegaskan pasangan itu menggunakan nama-nama perintis kebangsaan untuk memberi kesan dan memujuk mangsa untuk meletakkan sumber dalam pelan itu.

Pada masa yang sama, Ketua Pegawai Operasi CID Kuala Lumpur, ACP Mohd Luthfi Ismail Abdullah mengesahkan menerima kenyataan mengenai isu itu. – Bernama