Categories
Uncategorized

Syarat Pemandu Sewa Kereta

Syarat Pemandu Untuk Sewa Kereta

Sewa Kereta

1. Berapa lama saya perlu memandu kenderaan sewaan?

Umur minimum untuk menyewa kenderaan di kebanyakan lokasi adalah 21 dan pemandu mesti mempunyai lesen pemandu yang sah.

Jika berumur antara 21 hingga 24 hanya kategori berikut boleh disewa – ECAR, CCAR, FCAR, ICAR, CFAR, IFAR, ILAE, ISAR, MBAR, MVAR. Untuk penjelasan mengenai kumpulan kenderaan kami, sila lawati panduan pasukan kami.

Yuran Pemandu Bawah Umur akan dikenakan untuk pemandu di bawah 25 tahun.

2. Berapa lama saya perlu memegang lesen memandu saya untuk disewa dengan Sixt?

Tidak ada tempoh minimum yang diperlukan untuk menyewa lesen dengan Sixt di Amerika Syarikat. Semua pemandu (termasuk mana-mana pemandu tambahan) perlu memiliki lesen memandu yang sah.

PENTING – Sekatan selanjutnya dikenakan bergantung pada umur pemandu dan jenis kenderaan yang diperlukan. Sila rujuk kepada Soalan Lazim mengenai ‘Peraturan dan Peraturan – Soalan 1’ Berapa lama saya perlu memandu kenderaan sewa? ‘Untuk mendapatkan maklumat lanjut.

3. Apakah bukti identiti (ID) / dokumentasi yang saya perlu bawa dengan saya semasa mengutip kenderaan?

Lesen memandu yang sah untuk semua pemandu yang dinamakan – tidak ada tempoh minimum yang harus sah. Lesen memandu yang dicetak dalam abjad bukan Rom (Arab, Cina, Cyrillic, dan lain-lain) mesti disertakan dengan lesen memandu antarabangsa. Mana-mana lesen pemandu yang berasal dari negara-negara yang bukan sebahagian daripada perjanjian lesen memandu antarabangsa juga mesti disertakan dengan terjemahan rasmi.

Penyewa bukan dari Amerika Syarikat mesti menyediakan borang pengenalan yang sah, yang dikeluarkan oleh kerajaan, seperti pasport.

Untuk penyewa tempatan menggunakan kad debit, dua bil utiliti diperlukan. *

4. Bolehkah saya memulangkan kenderaan di luar waktu pejabat?

Sesetengah pejabat menawarkan perkhidmatan jam keluar / drop off. Sila semak maklumat cawangan yang terdapat pada halaman ‘Cawangan’ untuk penjelasan

Syarat Pemandu Untuk Sewa Kereta

5. Bilakah hari tambahan dikenakan?

Semua sewa dikenakan berdasarkan tempoh pengebilan 24 jam. Hanya apabila sewa melebihi kitaran 24 jam akan dikenakan sebarang hari tambahan.

6. Bagaimana jika saya mengembalikan kenderaan sewa saya lewat?

Jika anda lewat dengan kenderaan sewaan anda, sila hubungi panggilan ke jabatan tempahan kami. Jabatan ini adalah 24/7 dan kami dengan senang hati akan menasihati pilihan lanjut jika anda terlambat

7. Apakah Terma dan Syarat untuk menyewa kenderaan?

Untuk melihat terma dan syarat penuh kami sila lawati halaman Terma dan syarat kami.

8. Adakah merokok dibenarkan di dalam kenderaan?

Sixt mengendalikan dasar tidak merokok yang ketat di semua kenderaan kami. Kami akan menguatkuasakan caj pembersihan khas kepada penyewa jika kenderaan yang dikembalikan memerlukan rawatan khas untuk membuang apa-apa bukti merokok.

9. Adakah saya dilindungi oleh insurans saya sendiri?

Sekiranya pelanggan memilih untuk tidak mengambil liputan dengan Sixt maka ia perlu perhatikan pembekal insurans mereka dalam bidang insurans serta nombor polisi mereka. Untuk penyewaan di luar Amerika Syarikat sila lihat syarat-syarat masing-masing untuk menyewa negara melalui halaman maklumat sewa kami.

Syarat Pemandu Untuk Sewa Kereta

10. Siapakah yang bertanggungjawab terhadap kesalahan letak kereta / kesalahan lalulintas?

Penyewa kenderaan itu bertanggungjawab sepenuhnya untuk sebarang denda kesalahan trafik dan bayaran pentadbiran berkaitan yang ditanggung semasa tempoh sewa mereka.

11. Bolehkah orang lain selain saya memandu kenderaan?

Ya, tetapi pemandu tambahan harus disenaraikan pada kontrak sewa. Pemandu kedua juga mesti menyediakan lesen memandu yang sah untuk pemeriksaan sebelum menjadi pemandu bernama sewa dan ini boleh dilakukan di mana-mana lokasi Sixt sepanjang tempoh sewa. Bayaran dikenakan untuk pemandu tambahan. Untuk sewa di negeri California dan di lokasi lain yang dikehendaki oleh undang-undang, pemandu tambahan adalah percuma.

12. Bilakah harga hujung minggu anda bermula dan selesai?

Harga hujung minggu utama kami bermula dari 12:00 pada hari Jumaat hingga 09:00 pada hari Isnin berikutnya. Bagi kenderaan komersil harga hujung minggu bermula dari masa lokasi pengambilan anda dibuka pada hari Jumaat hingga 09:00 pada hari Isnin berikutnya.

13. Bolehkah saya memulangkan kenderaan ke lokasi lain?

Sixt AS menawarkan sewa sehala di antara lokasi terpilih, dan bayaran sehala mungkin dikenakan.

14. Bolehkah saya menempah kenderaan dan membayarnya walaupun saya tidak akan menjadi orang yang mengambil dan memandu?

Tidak, pada masa tempahan nama pemandu mesti disediakan bersama dengan kad kredit yang digunakan untuk pembayaran. Nama yang disenaraikan pada kad kredit yang digunakan mestilah juga sepadan dengan nama pemandu.

Syarat Pemandu Untuk Sewa Kereta

15. Bolehkah saya meninggalkan kenderaan kosong bahan api?

Kami menyediakan semua sewa dengan tangki bahan bakar penuh, oleh itu ia mesti kembali dengan tangki bahan api penuh untuk mengelakkan caj tambahan seperti yang ditentukan pada kontrak sewa. Di samping itu, Sixt menawarkan pelanggan mereka pilihan bahan bakar prabayar. Dengan memilih untuk pra-bayar bahan api terlebih dahulu, anda boleh mengembalikan kenderaan dengan kurang daripada tangki bahan api penuh.

.

16. Apakah yang akan saya lakukan sekiranya berlaku kerosakan atau kemalangan?

Sixt menyediakan butiran hubungan yang berkaitan dengan perjanjian sewa yang disediakan kepada anda semasa pickup. Maklumat hubungan juga akan disediakan untuk kerosakan Antarabangsa / Eropah selagi Sixt telah memberikan kebenaran untuk kenderaan itu dibawa ke luar negara. Jika kenderaan dibekalkan oleh salah satu maklumat hubungan Rakan kami untuk pecahan akan tersedia di dalam kenderaan.

17. Bagaimana jika saya mahu melanjutkan tempoh sewa saya?

Sekiranya membayar melalui kad kredit, satu pelanjutan boleh diminta dengan memanggil Pusat Kenalan kami. Sebarang sambungan sepanjang tempoh lima hari mesti dilakukan di kedai.

SYARAT PEMANDU UNTUK SEWA KERETA

Untuk mendapatkan sebarang maklumat mengenai kereta sewa. Anda boleh layari https://www.karloop.com.my/. Mereka menawarkan sewa kereta murah di sekitar kawasan kl. Jangan tunggu lagi dan tempahlah sewa kereta murah anda sekarang.